1. Головна
  2. /
  3. Освітнє середовище
  4. /
  5. Стан організації харчування (...

Стан організації харчування ( ІІ семестр 2021/22 н.р.)

Організація харчування у закладі освіти здійснюється відповідно до законів України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми», «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення безкоштовним харчуванням дітей внутрішньо переміщених осіб», постанов Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», від  19 червня 2002 року № 856 «Про організацію харчування окремих категорій учнів у загальноосвітніх навчальних закладах», на виконання рішень виконавчого комітету Новокаховської  міської ради  від 23.11.2021 № 630 «Про затвердження кількості учнів 1- 4 класів, які отримують безоплатне харчування», від 23.11.2021 № 631 «Про затвердження кількості учнів окремих категорій, які отримують безоплатне харчування, на 2022 рік», рішення Новокаховської міської ради від 21.11.2019 №2347 “Про затвердження міської Програми реалізації соціальної політики на 2020-2022 роки” та наказу відділу освіти Новокаховської ради від 10.12.2221 року №326 «Про організацію безоплатного харчування дітей окремих категорій та учнів 1-4 класів на 2022 рік »
   У режимі навчального закладу велике значення надається організації раціонального, збалансованого харчування відповідно до віку і стану здоров’я учнів.
  В ліцеї розроблені комплексно-цільові заходи організації і розвитку харчування учнів, якими передбачено:

  • зміцнення матеріально-технічної бази їдальні;
  • удосконалення різноманітності раціону харчування;
  • виховання культури прийому їжі;
  • пропаганда здорового способу життя.

Харчування учнів організовано на основі циклічного перспективного меню, яке обов’язково погоджується держпродспожив службою. Кожен прийом їжі, її енергетична цінність відповідають віку, стану здоров’я учнів, рівню енергетичних затрат та нормам харчування для загальноосвітніх шкіл. Технологічне обладнання в робочому стані. 
   Серед умов, які впливають на активну діяльність дітей, важливе місце займає правильна організація та додержання режиму харчування. У навчальному закладі режим харчування учнів тісно пов’язаний із режимом дня. Учні харчуються :
1 класи – після І уроку
2 класи- після ІІ уроку
3 класи –після ІІІ уроку
4-після- IV уроку 
У школі забезпечено безоплатним харчуванням:
 1-4 класи : 368 учнів
 учнів пільгових категорій (1-11 класи): 47, з них :
діти – сироти -1
діти, позбавлені батьківського піклування -4
діти з малозабезпечених сімей – 7
діти , батьки є учасниками АТО – 23
діти з родин, які мають статус ВПО – 9
учні ООП – 3 .  
З питань харчування у навчальному закладі ведеться відповідна наказова діяльність, якою передбачено виконання вимог щодо безкоштовного харчування учнів 1-4 класів та пільгового харчування школярів на основі відповідних довідок та заяв.
  Питання організації харчування знаходиться на контролі батьківського активу та адміністрації ліцею.

Людям із порушенням зору