1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Мова єднає всіх

Мова єднає всіх

Мово рідна!

                                                                          Ти є вічність. Ти є Правда,

Добро і Краса народу нашого.

      Сила слова безмежна! Воно здатне робити диво, бо хвилює найтонші струни людського серця. І саме тому до Міжнародного Дня рідної мови з метою формування в учнів любові до рідної мови, бажання її вивчати, удосконалювати мовленнєві здібності та з метою виховання патріотизму, гордості за свою Батьківщину, у бібліотеці школи була розгорнута гарно ілюстрована виставка-калейдоскоп «Рідна, калинова, щира і чудова»,  яка розкрила красу і велич рідної мови.

     А  з учнями 5-х класів був проведений мовознавчий батл «Я знаю рідну мову». Діти мали змогу проявити свою ерудицію в «мовних лабіринтах»,  креативне мислення, творчу активність в складанні сенкану, неабияку кмітливість у проходженні ігор «Хто швидше» та «Мовна плутанина», декламуванні віршів про рідну мову.  Учасники виявили не тільки знання мови, а й уміння швидко орієнтуватися та дружно працювати в команді.

    Діти поринули у чудовий і прекрасний світ нашої рідної мови, відчули її багатство, мелодійність, красу; прониклися почуттями національної гідності, повагою до всього українського, бажанням розмовляти рідною мовою.

    Отже, день пройшов цікаво та змістовно і  вкотре переконав, що саме українська мова є різнобарвною, мелодійною та неповторною.

Людям із порушенням зору