1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Павло Тичина

Павло Тичина

Ах, скільки радості,

                                                                    Коли ти любиш землю,

Коли гармонії шукаєш у житті

 Павло Тичина

23 січня 2021 р. виповнюється 130 років від дня народження відомого українського поета, перекладача, публіциста, громадського діяча, першого серед українських поетів лауреата Шевченківської премії 1962 року Павла Григоровича Тичини. Про нього написано досить багато: створено антології, детальні біографічні матеріали, зібрано його малюнки, художні твори, відкрито музей.

Срібними, мелодійними  арфами озивається його лірика в людських серцях, вона хвилює  нас, як хвилювала батьків  наших і хвилюватиме нащадків.

До цієї дати у бібліотеці школи оформлено виставка-досьє «Павло Тичина. Таємниці життя і творчості». На виставці представлені літературознавчі та критичні твори про життя й творчість Тичини, збірки поезій та поем із багатої художньої спадщини поета, які допомагають відкрити для себе великого  лірика,  дізнатись про цікаві, невідомі раніше сторінки  його біографії. Виставка допоможе кожному не тільки ознайомитися з його творчістю, а й глибше заглянути в душу поета, усвідомити велич поетичного таланту, формувати в себе високі естетичні смаки.   

Мабуть, немає таких тем, яких не торкнувся б у своїй творчості Павло Григорович. Однак про що б він не писав, якої б далечини не сягали його думки й почуття, у серці поета завжди жила безмежна й тремтлива любов до рідної землі, до рідного народу.

Людям із порушенням зору